Alpe d´HuZes 2022

7. nov, 2021

Een jaar eerder was ik al eens in de zaak geweest van Greg van Hest. Voor een paar nieuwe schoenen. Ik zou de marathon Amsterdam lopen, maar ik was echt door mijn schoenen heen. Geholpen door pa, Ad van Hest heb ik heel wat kilometers gelopen. Ik liep hem niet uit. Moest uitstappen en wilde revanche. Een jaar later lukte het wel.

Ik kan de tijd raden van mijn vriend Greg van Hest voor zijn poging een snelle tijd, met wie ik ook de voorkeur voor Iron Maiden deel. Met Star Wars heb ik iets minder.

“LIKE onze pagina, DEEL dit bericht en SCHAT de eindtijd in van Greg tijdens de TCS New York City Marathon op 1 November. De inzending die het dichtste bij de eindtijd zit maakt kans op een paar van Greg’s favoriete trainingsschoen de Nike Zoom Pegasus 32!

Eindtijd voorspellen kan TOT woensdag 27 oktober. Winnaar of winnares maken we bekend via Facebook op woensdag 4 november!”

Ik raadde 2:45.30 Nu wordt het afwachten.

Brandevoort – Helmond, 21-10 2015

Die dag vorig jaar, voor mijn eerste marathon, kreeg ik van mijn zus te horen dat ze ernstig ziek is. Leukemie. Ze kwam bijna niet levend uit de eerste chemokuur. Maar ze haalde het en ging met me mee naar Alpe d'HuZes. Dat jaar nam ik ook revanche op mijn marathon. Tijdens mijn tweede poging wist ik al dat het weer heel slecht ging met haar.

Afgelopen donderdag familiegesprek gehad, ik was er niet bij. Ik was woensdag op bezoek en het was voor mij niet duidelijk, dat dit gesprek ook voor mij bedoeld was. Maar heel eerlijk, ik wist het al. Soms weet je het gewoon en kijk je elkaar alleen maar aan. En wat dan rest is hoop. Hoop; is er nog een middel, nog een toverspreuk. Maar nu is er geen toverspreuk meer, belde mijn andere zus door. De spreuken zijn op. Zowel van de grote smurf als van Gargamel. Van Eucalypta tot de drankjes van de druïde van de Galliërs. Het enige wat rest is een laatste poging tot kwaliteit van leven. Dat gaan we nu doen. Omdat er nog meer drankjes moeten komen en toverspreuken ga ik 2 juni 2016 een gestoord hoog bedrag boven op de berg neerleggen. Tenminste: ik doe mijn best, meer dan mijn best.

Brandevoort – Helmond 31 10 2015

 

Voor de overlevende!

Wat zou jij doen
Met de tijd die je nog rest?

De toekomst ligt in jouw handen
De toekomst is aan jou

Ik ben geheel tot jouw beschikking
Hoop, dat wij dat zijn

Iedere dag van leven is er één

Wil je
een champagneontbijt?
Al kun je die niet eten
Maar je dierbaren zien genieten
Van hetgeen je voor elkaar hebt gekregen

Wil je
naar het strand?
De meeuwen aaien
Het broodje kaas
Door hun
Uit je handen laten eten

Nog één keer baden in het zand
En je dan met olie afspoelen
Omdat je toch al een droge huid had

Vertel me
Lieve meid
Wat wil je nu, vandaag?

© Hoss 31-10-2015

Afgelopen maandag dat ik ze won, werd ik opgebeld dat mijn zus nu echt slecht lag en ik won die dag ook een prijs op mijn werk. Het 10.000 stappenplan.

© Hoss 7-11-2015

Op 2 juni 2022 ga ik weer zo veel mogelijk de Alpe d'Huez oplopen. Dit gebaar is natuurlijk symbolisch. Het echte doel is aandacht te vragen voor onderzoek naar behandeling van kanker en zodoende zo veel mogelijk geld te werven om dit onderzoek mogelijk te maken. Hiervoor doneer ikzelf een deel van de verkoop van mijn dichtbundels, je kunt ook rechtstreeks doneren via de link naar mijn actiepagina.

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/hosswilstra

6. nov, 2021

HERINNERING UIT 2016

2 jaar geleden. Lag Liza op de intensive care. Luisterend naar Billie Holiday geeft dat een apart gevoel. Al gaat Strange Fruit over het racisme in Amerika. Het kan ook gaan over vreemde cellen in jouw lichaam, maar dat geeft dan een andere interpretatie.

Na een opleving in de nieuwe lente van 2015 waren vorig jaar onze laatste dagen met haar. Het was de week van afscheid. Het begon al 3 november, maar ik deel echt niet iedere herinnering die voorbij komt. Vandaag kon ik het even niet laten. Ik deel minder van mezelf, maar deel meer met jou. Jou is een ieder die me lezen kan.

Daarom ben ik nog een keer aan een marathon begonnen, een marathon voor KWF. Niet voor mij, niet voor haar, maar voor jou.

Niemand meer sterven aan kanker.

© Hoss 6-11-2016

voor Nicole, Patrick, Jordy, Cornelis
Maar vooral voor Liza, die mij een belofte heeft gedaan.

Verlaten zielen

Met mijn ziel onder de arm
Klim ik uit mijn bed
Het is weer tijd
Om op te staan
Maar wat heeft het voor zin
Buiten het feit dat je koffie voor me hebt gezet.

Jouw koffie is de moeite waard.
Ik hou mijn ziel goed vast
En houdt stand
Tot de wereld definitief is vergaan.

Ja, de wereld is heel broos
De puzzelstukjes zijn nog niet goed op de plank gelijmd.

Ik weet niet meer wat te doen
Ik doe mijn best om door te gaan
Maar als je zoekraakt en ik jou niet kan vinden.
Is de puzzel definitief in waarde gedaald
Ik zal daarvoor een oplossing moeten vinden.

Geef me één moment om je goed te observeren.
Een laatste moment om je in mijn hoofd te vereeuwigen.
Dan kan ik je namaken en geeft me troost, opdat je niet helemaal verdwenen bent.

De koffie zal me redden en het feit dat jij zo sterk was.
Dat geeft mij de kracht om me te vermannen
En door te gaan
Voor jou.

© HW 5-11-2014

#teamkwf #runningholland

Gisteren heb ik me aangesloten bij de training van team KWF in de Kennemerduinen, georganiseerd door Running Holland. Wat een ontzettend leuke club is dat. Nieuwe mensen leren kennen, interessante verhalen gehoord. Al dan niet kanker of traininggerelateerd.

Wat mij opviel is dat er velen voor de halve van Egmond hebben gekozen als het debuut op de halve. Dat is nogal een uitdaging. Daar je nooit weet hoe het strand er bij ligt en de omstandigheden van extreem tot uiterst extreem zijn. Ik ben nu toch ook weer bezig in mijn koppie met Egmond, dit terwijl ik hem dit jaar over wil slaan. Misschien dat ik me wel beschikbaar wil stellen om met iemand mee te lopen, want de tijd is voor mij geen uitdaging. Vorig jaar onder zeer extreme omstandigheden met zandstorm tegen toch onder de twee uur gelopen. Ik wil dus best met iemand, of een groepje mee. Lijkt me leuk.

Naast dat ik vooral zeer gecharmeerd ben over de training. Het was een welkome afwisseling en de trainers waren echt super gemotiveerd, was de nabespreking ook erg leuk, gezellig en informatief. Vooral het praatje met Dr Marc Besselink.

Hier ren je voor: alvleesklierkankeronderzoek

Onderzoeker Marc Besselink van het AMC Amsterdam: 'De ziekte wordt meestal pas in een laat stadium ontdekt. De tumor is dan vaak al uitgezaaid of ingegroeid in het omliggende weefsel. Dat maakt operatieve verwijdering vrijwel onmogelijk. Bovendien reageren de tumoren slecht op chemotherapie. De levensverwachting is hierdoor meestal maar twaalf maanden. Marc onderzoekt een methode om behandeling via 'nanoknive' therapie.

'Nano' staat voor kleine deeltjes en 'knive' staat voor mes. De kleine deeltjes moeten de tumorcellen raken en vernietigen. De deeltjes zijn stroompjes, schokjes. Hierdoor kunnen ze nu het leven al met zes maanden verlengen. Dit moet echter nog veel meer op kunnen leveren. Met de juiste dosering en het juiste patiënten profiel.

Hiervoor werkt Marc ook samen met Internationale collega's in de Groot Brittannië en de Verenigde Staten, alhoewel Nederland vooraan loopt in technologische ontwikkeling houdt regelgeving deze soms tegen. De regelgeving is nu eenmaal strenger in Nederland dan buiten Europa.

Dit kost geld. De bescherming door regelgeving is natuurlijk op veel punten terecht, maar ook frustrerend. Marc loopt zelf mee met de halve van Egmond. Mogelijk samen met nog andere teamleden. Overigens is de 10.5 km. daar ook een leuke uitdaging.

26 november is er een strandtraining op Zandvoort, daar ga ik aan meedoen. Op 18 december is de KWF heuvelloop in het Amsterdamse Bos, deze heb ik ook op de agenda gezet. Ik train voor de marathon van Leiden op 21 mei. Ik ben gestart met 8 kilometer trainingen. Die ga ik langzaam uitbouwen. Onder begeleiding van een persoonlijke coach. Hij heeft me in 2015 geholpen met het uitlopen van de marathon Amsterdam als pacer en onderweg met mijn voeding. Overigens zeker ook mentaal.

Mijn verhaal is bijzonder, die vertel ik later nog. Ik luister namelijk liever naar andere bijzondere verhalen. Omdat het hier niet om iemand persoonlijk gaat. Het gaat om ons en vooral wat na ons komt. Zodat niemand meer sterft aan kanker.
Hoop jullie te zien bij de volgende training.

© Hoss 6-11-2016

IK ZET ME NOG STEEDS IN OM ZO VEEL MOGELIJK GELD OP TE HALEN VOOR ONDERZOEK NAAR BEHANDELING VAN KANKER. JE KUNT ME STEUNEN DOOR TE DONEREN OP MIJN ACTIEPAGINA:

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/hosswilstra

27. sep, 2021
Het is een nieuwe maandag. De laatste week van september, gisteren was het nog een mooie septemberdag. Na de kwakkelzomer, zoals ik me nog 1985 kan herinneren kan de zon toch nog geen afscheid nemen, al is het in de schaduw frisser dan een week geleden. Wijsheden, observaties waar we niet veel aan hebben, omdat iedere dag anders is. We leven wel van dit soort observaties door te leven in het hier-en-nu en te zijn wie we zijn. Je mag er wezen. Je mag er zijn. Leven is ook doorzetten en het doet er niet toe of mijn blogs al dan niet worden gelezen. Ik heb met mezelf afgesproken een dagboek bij te houden van mijn actie voor Alpe d'HuZes. Ja, het is persoonlijk geworden. Ik heb het gisteren ook gezegd. Ik had gisteren een mooi podium van mijn enssoH organisatie en heb verteld over mijn persoonlijke actie. Iets waar ik al jaren mee bezig ben. Om geld in te zamelen voor onderzoek naar behandelingsmethoden van kanker. Omdat iedere druppel op een gloeiende plaat er één is. Omdat 17 miljoen druppels daadwerkelijk iets kunnen betekenen. Voor het maakt niet uit welke vorm van kanker. Stel je voor dat je 's morgens, terwijl je door de slaapkamerdeur zou lopen gescand wordt. Wel veilig natuurlijk. Dat er iets bestaat die effectief kwade cellen aan zouden vallen, zonder dat je er ziek van wordt. Ik weet niet hoe groot je zelf kunt denken. Zelf ben ik klein en nietig en probeer zo af en toe iets bij te dragen. Daarom draag ik bij de verkoop van de bundels ook iets af op mijn actiepagina van Alpe d'HuZes en gisteren verkocht ik er één wat ik dus direct namens diegene heb gestort. Wil je naar Rome, of een andere bestemming? Er leiden veel wegen naar toe. Je kunt me direct steunen, je kunt een bundel aanschaffen en je kunt ook één van de vele andere acties steunen. Dit is wat ik doe.
 
© Hoss 27-9-2021
27. sep, 2021

Ik ben nog steeds bezig met het manuscript. De tovenaar van Hoss. Er staan de gedachtes in die ik deelde vanaf mijn deelname aan de eerste Alpe d'Huzes actie tot en met de laatste uit 2019. Ook heb ik enkele gedichten geschreven Ik kom er echter niet aan toe om die echt uit te geven. Dan denk ik weer, wat hebben de mensen daar nu aan? Al is het soms mooi, humoristisch en is er zeker wel sprake van een boodschap. Misschien is mijn grootste bezwaar wel dat het te biografisch is. Ik ben dan ook niet op zoek naar de grootste leugenaar. Ik ben op zoek naar de tovenaar van Oz. De symboliek van dat plaatsje en de actie rond het bestijgen van de Alpe d'Huez daagt me toch weer uit. Vooral omdat ik kanker nog altijd niet uit mijn buurt kan houden, dichter bij dan mijn moeder en bij mijn zus is het gelukkig nooit geweest, al huiver ik altijd wanneer ik van een kennis of een vriend hoor dat ze behandeld moeten worden. Een ex-buurvrouw, een ex-collega of een voor mij ander bekend persoon. Ik weet net iets te veel over de gevolgen van kanker, de gevolgen van behandeling, al zijn over behandeling ook veel positieve dingen te melden. Neem nu bijvoorbeeld immunotherapie. Het onderzoek naar immunotherapie is mede mogelijk gemaakt door geld van Alpe d'Huzes. Dat geeft toch hoop. Geen bestraling, geen chemotherapie meer, maar wel een andere wetenschappelijke behandeling. Daarom doe ik mee aan Alpe d'Huzes. Je kunt me steunen, ik ga in training en hoop drie keer de Alpe op te wandelen. Samen met mijn zoon. Train een keer met me mee. Ik zit nu nog op korte afstanden.

© Hoss 26-9-2021

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/hosswilstra?fbclid=IwAR0iX4OnF36zIzCqhet5q9C1tVBw5nXdjlwDBv4Z8iAqWxRWhqTK2e-0Z98

27. sep, 2021

De Leukemie bij mijn zus begon ooit met een blauwe plek, althans het werd zichtbaar. Vast niet iedereen kent mijn verhaal. Het verhaal dat ik dat weekend, in oktober 2014 aan de marathon zou beginnen, dit is een marathon die niet eindigt. In oktober 2019 ben ik met mijn zoon gestart om in 2020 voor de laatste keer te vertrekken naar Alpe d'Huez. Ik zou nog één keer de tocht bergopwaarts maken, van Bourg d' Oisans naar Alpe d'Huez. Het streefbedrag is 7 miljard. Ambities kunnen nooit te groot zijn voor dit doel. Stel je eens voor: een wereld waarbij kanker niet meer zou zijn dan een griepje, zo klonk de leus. Inmiddels krab ik op mijn hoofd. We hebben nu met ons team sinds die tijd € 251,00 opgehaald. Dat is niet veel hé, hoor ik al zeggen. Nee, dat is het zeker niet. Het hoogste bedrag dat ik met moeite heb opgehaald is € 900,00. Heel eerlijk is de fondswerving in maart 2020 direct stopgezet met af en toe een opleving, maar er is eigenlijk niets bijgekomen. Tja, er waren andere zorgen, alhoewel het leed van mensen in mijn omgeving van mensen met kanker niet afnam. Sterker nog, het aantal mensen in mijn omgeving met kanker is toegenomen. Het begon met een blauwe plek, bij mij zit die er nog steeds. Daarom doe ik in juni 2022 mee aan Alpe d'HuZes. Het is een uitgestelde editie. Je kunt me steunen en je steunt daarmee jezelf of iedereen in je omgeving. Hoe? Door te doneren op mijn actiepagina. Doe je ogen dicht en stel je eens voor: 7 miljard voor betere behandelingsmethoden van kanker.

© Hoss 25-9-2021

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/hosswilstra?fbclid=IwAR1KrhSbbJpugbfzWVPvGcB1ftdDl33ChaM1l0qWM5LavKQY4JVwTEWoaAc