Alpe d´HuZes 2022

27. sep, 2021
Het is een nieuwe maandag. De laatste week van september, gisteren was het nog een mooie septemberdag. Na de kwakkelzomer, zoals ik me nog 1985 kan herinneren kan de zon toch nog geen afscheid nemen, al is het in de schaduw frisser dan een week geleden. Wijsheden, observaties waar we niet veel aan hebben, omdat iedere dag anders is. We leven wel van dit soort observaties door te leven in het hier-en-nu en te zijn wie we zijn. Je mag er wezen. Je mag er zijn. Leven is ook doorzetten en het doet er niet toe of mijn blogs al dan niet worden gelezen. Ik heb met mezelf afgesproken een dagboek bij te houden van mijn actie voor Alpe d'HuZes. Ja, het is persoonlijk geworden. Ik heb het gisteren ook gezegd. Ik had gisteren een mooi podium van mijn enssoH organisatie en heb verteld over mijn persoonlijke actie. Iets waar ik al jaren mee bezig ben. Om geld in te zamelen voor onderzoek naar behandelingsmethoden van kanker. Omdat iedere druppel op een gloeiende plaat er één is. Omdat 17 miljoen druppels daadwerkelijk iets kunnen betekenen. Voor het maakt niet uit welke vorm van kanker. Stel je voor dat je 's morgens, terwijl je door de slaapkamerdeur zou lopen gescand wordt. Wel veilig natuurlijk. Dat er iets bestaat die effectief kwade cellen aan zouden vallen, zonder dat je er ziek van wordt. Ik weet niet hoe groot je zelf kunt denken. Zelf ben ik klein en nietig en probeer zo af en toe iets bij te dragen. Daarom draag ik bij de verkoop van de bundels ook iets af op mijn actiepagina van Alpe d'HuZes en gisteren verkocht ik er één wat ik dus direct namens diegene heb gestort. Wil je naar Rome, of een andere bestemming? Er leiden veel wegen naar toe. Je kunt me direct steunen, je kunt een bundel aanschaffen en je kunt ook één van de vele andere acties steunen. Dit is wat ik doe.
 
© Hoss 27-9-2021
27. sep, 2021

Ik ben nog steeds bezig met het manuscript. De tovenaar van Hoss. Er staan de gedachtes in die ik deelde vanaf mijn deelname aan de eerste Alpe d'Huzes actie tot en met de laatste uit 2019. Ook heb ik enkele gedichten geschreven Ik kom er echter niet aan toe om die echt uit te geven. Dan denk ik weer, wat hebben de mensen daar nu aan? Al is het soms mooi, humoristisch en is er zeker wel sprake van een boodschap. Misschien is mijn grootste bezwaar wel dat het te biografisch is. Ik ben dan ook niet op zoek naar de grootste leugenaar. Ik ben op zoek naar de tovenaar van Oz. De symboliek van dat plaatsje en de actie rond het bestijgen van de Alpe d'Huez daagt me toch weer uit. Vooral omdat ik kanker nog altijd niet uit mijn buurt kan houden, dichter bij dan mijn moeder en bij mijn zus is het gelukkig nooit geweest, al huiver ik altijd wanneer ik van een kennis of een vriend hoor dat ze behandeld moeten worden. Een ex-buurvrouw, een ex-collega of een voor mij ander bekend persoon. Ik weet net iets te veel over de gevolgen van kanker, de gevolgen van behandeling, al zijn over behandeling ook veel positieve dingen te melden. Neem nu bijvoorbeeld immunotherapie. Het onderzoek naar immunotherapie is mede mogelijk gemaakt door geld van Alpe d'Huzes. Dat geeft toch hoop. Geen bestraling, geen chemotherapie meer, maar wel een andere wetenschappelijke behandeling. Daarom doe ik mee aan Alpe d'Huzes. Je kunt me steunen, ik ga in training en hoop drie keer de Alpe op te wandelen. Samen met mijn zoon. Train een keer met me mee. Ik zit nu nog op korte afstanden.

© Hoss 26-9-2021

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/hosswilstra?fbclid=IwAR0iX4OnF36zIzCqhet5q9C1tVBw5nXdjlwDBv4Z8iAqWxRWhqTK2e-0Z98

27. sep, 2021

De Leukemie bij mijn zus begon ooit met een blauwe plek, althans het werd zichtbaar. Vast niet iedereen kent mijn verhaal. Het verhaal dat ik dat weekend, in oktober 2014 aan de marathon zou beginnen, dit is een marathon die niet eindigt. In oktober 2019 ben ik met mijn zoon gestart om in 2020 voor de laatste keer te vertrekken naar Alpe d'Huez. Ik zou nog één keer de tocht bergopwaarts maken, van Bourg d' Oisans naar Alpe d'Huez. Het streefbedrag is 7 miljard. Ambities kunnen nooit te groot zijn voor dit doel. Stel je eens voor: een wereld waarbij kanker niet meer zou zijn dan een griepje, zo klonk de leus. Inmiddels krab ik op mijn hoofd. We hebben nu met ons team sinds die tijd € 251,00 opgehaald. Dat is niet veel hé, hoor ik al zeggen. Nee, dat is het zeker niet. Het hoogste bedrag dat ik met moeite heb opgehaald is € 900,00. Heel eerlijk is de fondswerving in maart 2020 direct stopgezet met af en toe een opleving, maar er is eigenlijk niets bijgekomen. Tja, er waren andere zorgen, alhoewel het leed van mensen in mijn omgeving van mensen met kanker niet afnam. Sterker nog, het aantal mensen in mijn omgeving met kanker is toegenomen. Het begon met een blauwe plek, bij mij zit die er nog steeds. Daarom doe ik in juni 2022 mee aan Alpe d'HuZes. Het is een uitgestelde editie. Je kunt me steunen en je steunt daarmee jezelf of iedereen in je omgeving. Hoe? Door te doneren op mijn actiepagina. Doe je ogen dicht en stel je eens voor: 7 miljard voor betere behandelingsmethoden van kanker.

© Hoss 25-9-2021

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/hosswilstra?fbclid=IwAR1KrhSbbJpugbfzWVPvGcB1ftdDl33ChaM1l0qWM5LavKQY4JVwTEWoaAc