1. mei, 2017

Joy Romeijn

Een hele lieve meid. Ze is nog erg jong. Formeel nog geen vrouw, maar ik zou haar toch al een vrouw willen noemen. Ze heeft namelijk genoeg geestelijke bagage om een vrouw te zijn. Terwijl ze toch ook dingen doet die bij haar leeftijd horen. Ze is bezig met het geloof. Als christen, maar ook joods. Ze heeft Israël ontdekt en is onlangs weer terug geweest. Tuurlijk heeft ze daar ook genoten van de zon, maar het meest of net zo veel van de cultuur.  De cultuur die haar interesse heeft gewekt. 
Ze is bezig met een omscholing naar doktersassistente.  Nou, dat kan niet anders, dan heel geschikt voor haar zijn.
In Alpe d'Huez liep ze met een pinguïn op haar hoofd. Ik ben haar daar een paar keer tegengekomen.  De eerste keer dat ik haar zag was tijdens de Bas Mulder memorial. Ze mocht toen een aantal oefeningen niet doen en ze vertelde over haar ziekte. Ze vond het ook niet fijn dat haar broek vies werd, maar dat bleek achteraf niet wie ze daadwerkelijk is.
Ik denk vandaag aan Joy. Omdat ze een bijzondere indruk op mij heeft gemaakt. Haar voorbeeld is niet voor niks een eenarmige surfster.  Ik heb die film gezien en met haar daar over gesproken. Toen bleek ze een voorbeeld voor haar te zijn. Zo zie je maar dat het vaak geen toeval is dat je elkaar ontmoet. Het is maar wat je er mee doet.