28. apr, 2017

Marja Mutsaers

Nog zo'n geweldig mens. Soms ben je gewoon bijzonder in door er te zijn. Ook aan haar ben ik op een bijzondere manier aan gekomen.  Ik hou er wel van om goeie mensen om mij heen te verzamelen. Als ze niet toevallig ook die vreselijke ziekte heeft moeten doorstaan had ik haar wel op een andere manier een plaatsje gegeven. Want we zijn via een heel andere 'handshake' met elkaar in contact gekomen. Wel via Facebook, maar inmiddels zijn wij ook echte vrienden.
We hebben al een leuke wandeling gemaakt en appeltaart voor haar gebakken, ook mocht ik een bureautje voor haar in elkaar sleutelen. Ik zit vaak qua gedachte met haar op 1 lijn. 
Ja, Marja is een vrouw waar ik regelmatig aan denk, eigenlijk kan ik gewoon niet om haar heen. Dit komt ook, omdat ze zelf actief is met van alles, zoals collecteren voor MS, als vrijwillige bezigheidstherapeut, omdat ze een echt betaalde baan niet kan vinden, dit terwijl ze toch flink bezig is om dit voor elkaar te krijgen, via netwerkbijeenkomsten van UWV, cursussen, e.d., verder wandelt ze en fietst ze heel wat kilometers en legt ze leuke, maar nuttige bezoekjes af aan vrienden, kennisen en familie. Positief gezien is zij precies het tegenovergestelde van wat soms door de media, i.v.m. politieke uitspraken gezegd wordt over uitkeringsgerechtigden. Nee, Marja is, voor ons landje en nog veel belangrijker mondiaal , de wereld is mijn achter- en mijn voortuin, van toegevoegde waarde. Ondanks al deze activiteiten vind Marja toch de tijd om een goede vriendschap aandacht te geven. In een eerdere publicatie schreef ik: het is spijtig dat zij hier bij moet staan. Ik doelde hier op, dat ze ooit geveld was door kanker. Ik ben deze pagina op mijn site dan ook begonnen om mensen, patienten/ex patienten, of actieve mensen die zich inzetten voor KWF, al dan niet overlevenden aan kanker, mee te nemen naar Alpe d'Huez. Dit heb ik uiteindelijk gedaan om deze mensen op een shirt te laten bedrukken. Al hun harten in een groot hart. Deze mensen heb ik meegenomen vanaf bocht 22 naar bocht 0. Van Bourg d' Oisans naar Alpe d' Huez, omdat je dichter bij de hemel niet kan en zeker niet wilt komen. Kleine correctie, ooit beklim ik nog de Kilimanjaro en neem ik de hele wereld mee naar boven. Ik ben dan ook overtuigd dat we uiteindelijk allemaal wel met elkaar verbonden zijn. Het zijn cirkels, of beter harten, die in elkaar passen. Sommige laten het toe, anderen vinden het touwtje niet. De ader waarmee ze verbonden zijn.