10. mei, 2016

Ardennen training 2015

Vandaag een geweldige trainingsdag gehad. De dag begon vanmorgen om 5 uur. Opstaan om, om 6 uur door te rijden naar het Carpoolpunt. Toen ik daar aankwam stond er een bus, ik werd gemaand om me snel aan te melden. Ik begreep het niet, want ik was aan de vroege kant.Ik stond niet op de lijst. "Gaat u dan niet mee naar Legoland?" "Nee, daar moet ik niet naar toe." Daarna, wachten, wachten .... Exact om 6:44 kwam mijn carpoolmaatje aan. Ik stond al klaar om naar huis te rijden. Hij was gewoon op tijd, maar de afspraak was 6:35 verzamelen en om 6:45 rijden. Er waren gewoon geen andere carpoolers. 

We kwamen mooi op tijd aan bij de Wanne. Ik moest ondertussen poepen en plassen, maar er waren geen sanitaire voorzieningen. Even wachten dus. Om 9:00 uur liepen we naar beneden richting Stavelot. Daar moesten we stijgen We hadden onderweg al wat kleine klimmetjes gehad, maar nu waren we definitief in het dal en er stond een flinke klim te wachten. 1 straatje hebben ze genoemd naar Eddy Merx stijgingspercentage 18% even verderop stijgingspercentage 24 %. Tja, dan moet het goed tussen de oren zitten. Er kwam geen eind aan. En ik moest nog steeds poepen. Onderweg wel al geplast. Boven zag ik iemand de bosjes induiken en ja, hoor, hetzelfde probleem. Hij heeft gelukkig zakdoekjes bij. Details zal ik besparen, maar het was een hele mooie hoop. Nadat iedereen boven was gingen we weer dalen. We kregen nog wel een Motivatie praatje. De Alpe is niet zo stijl als deze, maar wel langer. Na een aantal kilometers afdalen nog 1x 1,5 km omhoog. De Wannerval. Stijging gemiddeld 15% Het ging niet verkeerd. 

Dus dat vroeg om nog een rondje. 1 probleem, geen eten geen drinken en dat gaat me na dit rondje opbreken. Bij binnenkomst ineens pijn in mijn buik, hongerklop en pijn in mijn benen. Ik kleed me om en blijf in de auto zitten. Probeer het nog wel maar mijn benen doen echt zeer. Als we op de terugweg even stoppen voor een warme chocomelk gaat het beter. Ik had een foto van het uitzicht gemaakt. Helaas heeft hij die niet opgeslagen, jammer. Een leuke Trivia, degene die als 1e hardlopend heeft meegedaan aan Alpe d'Huzes in 2010 was er ook bij: Armand. Hij is een geweldige motivator.