22. jul, 2020

DAG 1: 21-7-2020

Evenement na evenement werd afgezegd. De Facebook groep vierdaagse wandelvrienden viel uiteen door polarisatie. Ik heb geprobeerd om te lijmen, maar ook mijn stukje werd verwijderd, omdat er realisme, dat het evenement waarschijnlijk toch moest worden geannuleerd als negatief werd beoordeeld, terwijl ik stilstond bij het leven zelf. Ik ben doorgaans altijd positief ingesteld. Het eerste wat ik zei was, vooral door blijven wandelen, maar dit keer gewoon even alleen, of met een beperkte club. Met 40.000 man op de Via Gladiola, die overigens wel 7 kilometer lang is. Ik heb het meegemaakt en ik hoef zelf ook niet zo nodig weer. Toch ben ik solidair en ben vandaag begonnen met een alternatief.

Het lijkt mij leuk om de afstand steeds te verdubbelen. Dus ben met 5 kilometer begonnen. Karin kan zo de eerste dag mee met haar accu aangedreven karretje. Eén uur is nog wel te doen. Zo liep ik richting Loevesteinlaan om de Erasmusweg daar over te steken en me daar richting Rijswijk te begeven. We lopen langs het zwembad, 20 minuten zitten er zo op. We lopen nog iets verder tot we rechts af kunnen slaan. 20 minuten naar rechts en dan weer naar rechts. We lopen langs leuke paadjes en ineens zien we het verlengde van de Tomatenweg die bij ons huis uitkomt.

We kopen een potje jam in de tuin van een particulier. Dat vind ik nu leuk. Natuurlijk vermijden we ook niet de zware onderwerpen, over hoe ons leven er volgend jaar uit zou zien. Momenteel zitten we in een kermisattractie en heel eerlijk, ik ben daar niet zo van. Ik hou van entertainment, ik hou van Show, ik hou van het leven. Maar als je leven door toedoen van externe factoren op zijn kop staat, dat is niet fijn. Dus zo'n potje jam, mooie bloemetjes, een stel zwanen met een jonge zwaan. Dat maakt veel goed. Nee, ik tracht nooit negatief te zijn, wat me in de praktijk niet lukt, maar ik probeer vooral de mooie kant laten zien. Mijn focus te verleggen op vertrouwen, op de schoonheid. Dit was nog maar 5 kilometer. Morgen wordt het iets zwaarder.

© Hoss 22-7-2020

Als alternatief op de vierdaagse van Nijmegen neem ik het initiatief om 4 dagen vanuit mijn huis de wandelroute 4 dagen achter elkaar steeds te vergroten.

Dag 1: 5 km. ca. 1 uur

Dag 2: 10 km. ca. 2 uur

Dag 3: 20 km. ca. 4 uur

Dag 4: 40 km. ca. 8 uur

De genoemde tijden zijn de netto tijden zonder pauze. Dag 3 en Dag 4 zal ik pauzes moeten inlassen.