6. jan, 2016

Het rijk toekomstig, talentvol geweten

Wat moet je doen om rijk te worden? Dat was de vraag van deze ochtend van Linda Voets. Ze bracht een goed advies uit. De vraag is wat wil je doen met het geld? Wat zou jij doen met 1 miljoen? Dan bedoel ik natuurlijk Euro's en geen nepgeld. Alhoewel tegenwoordig al het geld nep is. Hoeveel is een schaap waard? Uitgezet tegen appels. Dat geld emotie is hebben de banken ons bewezen. De banken gaven meer uit wat ze hadden. Golden Earring kent dit spel en ze maakte er een liedje op. Buddy Joe. Ik heb ooit een versie gemaakt van dit nummer voor een maatje van mij. Hij verspilde zijn talent. Hij deed er niks mee. Het goud stond voor talent. Ja, Bas, waar is jouw talent gebleven? Ik heb het hem nooit laten lezen. Hij moest zijn eigen ding maar doen. We waren per slot van rekening beide volwassenen geworden. 
Ik vraag het nu aan mijn neef Patrick Wattimena. Patrick heeft super veel talent op multi niveau. Ik heb hem in November gezegd dat ik hem zou prikkelen. Wat ga jij doen kerel?
Wat ga jij er mee doen? Laat de wereld zien en denk buiten de reeds eerder geschapen kaders, die kaders zijn kunstmatig. Ik weet dat je het kunt.

Zo komen we bij mijn geweten uit. Ik ben er achter dat hartlopen mijn geweten is. Vandaag was ik van plan om een rustdag te nemen. We kennen allemaal de Looprusten. Voor mij beteken looprusten nu iets anders. Wanneer je hebt gezegd dat je 365 dagen gaat hartlopen, dan ga je 365 dagen hartlopen. Dat betekent dat looprusten, niet een dag zonder hartlopen is. Dat betekent rusten door te lopen, door anders te lopen en/of korter te lopen. Ik was van plan korter te lopen. 3Km. toen ik eenmaal liep bedacht ik me, ik kan ook gewoon mijn rondje afmaken, ontspannen. 

Terwijl dat ik dat deed, had ik echter geen tijd voor diepe overdenkingen. Mijn app deed raar. Ik kreeg honderden meters kado. Daar was ik het niet me eens. Dus het resultaat van vandaag, veeg ik iets mee af, wat ik normaal ergens anders doe. Wel dacht ik aan bovengenoemd thema en dan meer in de zin van hardloopkleding. Ik ben erg zuinig op mijn kleding. Niet omdat ik er oubollig wil uitzien, eigenlijk hecht ik best stiekem een beetje waarde aan uiterlijk. Maar ik geef er ook geen vermogen aan uit. Ik heb twee setjes die lekker zitten. Die draag ik dus graag. Ik weet eigenlijk niet wat te dragen met dit weer. Mijn handschoenen nog niet hoeven gebruiken. Ik draag wel 3 laagjes, al besef ik dat, dat waarschijnlijk erg warm is. Echter 1 laagje minder is wel weer wat frisjes. Ik heb twee Marathon Amsterdam shirts, die ik nu graag draag en daarover doe ik een hardlooptrui en als afsluiter een windjack. Daar kan ik ook mijn telefoon in kwijt, voor mijn app. Mijn runnintights beginnen wel wat dun te hebben. Dus ik moet toch eens gaan zoeken naar vervanging, echter heel eerlijk, deze zitten lekker, van de Lidl. Mijn dure Odlo outfit draag ik eigenlijk nooit, heb ik ooit een keer kunnen aanschaffen van een waardebon, maar valt erg tegen. Vooral de trui is aan de korte kant. Daar hou ik niet van. De  broek is wat te dik. Ben heel eerlijk, ik zie soms de meest leuke outfits, maar ik vind het belangrijk dat ze goed zitten en vooral niet te duur zijn, maar ik besef dat het relatief is. Net zo relatief als get begrip rijk en geluk. Onder de douche was ik weer super gelukkig met mijn loopje. Het jaar is nog maar net begonnen. Vandaag was dag 6. Morgen weekafsluiting. Egmond, we komen er aan.