5. dec, 2014

Waterdragers

Het lied van Boudewijn de Groot - Waterdrager heeft voor mij verschillende betekenissen.    Dit lied komt op verschillende momenten in mijn leven weer terug. Zowel in negatieve als positieve zin.

Gisteren las ik een gedeeld bericht op Facebook uit het Brabants Dagblad dat er een brug, die nog niet is afgebouwd, moet worden afgebroken en dat daar dan weer een andere brug voor in de plaats moet komen. Waarom precies is mij nog niet bekend, wel weet ik uit pure beredenering dat iemand ergens een fout gemaakt heeft. De vraag is nu wie gaat voor die fout betalen. Deze vraag is retorisch, dus geen vraagteken. Dat gaat natuurlijk uiteindelijk de belastingbetaler betalen. Er worden grote fouten gemaakt, die vervolgens door de algemene deler betaald wordt en iemand wordt er toch rijk van, denk ik.

Dit noem ik water dragen naar de zee.

Toch heb ik aan dit prachtige lied een veel mooiere associatie. Afgelopen zomer hebben wij onze vakantie in het prachtige Julianadorp doorgebracht. Op de eerste avond hebben wij 's avonds gewacht, op het strand, op de ondergaande zon. Daar kwam ik, zoals altijd wanneer ik op het strand ben op dit lied. Zonder ook maar 1 druppel alcohol gedronken te hebben heb ik de hele tijd dit lied gezongen, totdat de waterdrager het had gered die dag.