7. nov, 2021

Tekst

Schudden op de Pier

De geboorte van Koning Lier
De baby huilde, omdat hij tussen deze dwazen was geland. Hij twijfelde sterk over zijn gemaakte keuze. Waarom heeft hij zijn drang om te gaan niet bedwongen. Waarom had men hem nu zo voorgelogen. Dat deze reis zo fantastisch zou zijn. Het besef dat hij het hoogtepunt wel had gehad. Het verblijf in het lichaam van wat hij zijn moederschip zou noemen, dat was fantastisch. Er was eten in overvloed. Totdat.

Zojuist heeft die idioot de voedingslijn doorgeknipt. De man zijn stem komt hem wel bekend voor. Het is de stem die de muziek in zijn moederschip verstoorde. Waarom zou hij hem nu vader noemen. Zijn vader is de man die hem begeleidde naar het moederschip. Dat kan deze sukkel toch niet zijn. Zijn vader zou begrijpen dat je de levenskabel niet door mag knippen. Zo een mooie kabel. Alle veiligheidsproeven doorstaan en nu zo gewelddadig losgemaakt van dat prachtige lichaam.

Het is nu 2018. 52 jaar heeft hij gezocht naar een dergelijke levenslijn. Ja, hij heeft geleerd van Freud. Maar dit heeft niks te maken met zijn verhaal over Hansje en de poes, genaamd Eudi. Nee, hij is een geboren Koning, wiens rijk ze direct hebben afgenomen. Koning Lier, bezit niet de kabel die onbreekbaar is. Hij is er naar op zoek. Een Koning zonder rijk, is als een zwerver in een paleis. Ja, hij heeft leren vechten van zijn vader. Vechten tegen al die dwazen, op zoek naar zichzelf en de kabel die hem verbinden zal. Maar voorlopig is de wereld nog immer losgeslagen, al denkt hij momenteel wel een vrouw gevonden te hebben die het verdriet van zijn traumatische ervaring bij zijn geboorte verzachten kan. Een vrouw die hem even terugbrengt naar het moment dat hij nog verbonden was met het Omniversum en Madurodam. Het lichaam van zijn moederschip was een schaalmodel van het Universum van waar hij vandaan kwam. Zij, deze prachtige vrouw, brengt hem af en toe terug. Dat geschied op het moment. Het moment dat hij zijn oor te luister legt, op haar contouren, die hij volgt met zijn vingers. Ze is zacht. Ze is prachtig, rustgevend. Zij is de mooiste, van het Omniversum en Madurodam.

© Hoss 7-11-2018