17. mrt, 2018

H.

Het staat mij bij dat ik ooit zijn dochter heb ontmoet, H.
Nee joh. Herinneringen zijn gevaarlijk bedrieglijk soms. Ze kunnen vervormen, misvormen.H. volgde de contactadvertenties. Om geheime boodschappen te ontdekken. In de Volkskrant, de Telegraaf, Trouw. Ze wist niet van wie.

Ik had haar die nacht vooraf ontmoet
Ze was mooi. Kort haar, stekeltjes
Maar een mooi gezicht
Ze heette Henriëtte. Henriëtte van der Heijden.
Haar vader was schrijver, vertelde ze. Ik vroeg: "de?"
Zij plaatste mijn lippen tussen twee van haar slanke vingers.
Ze had een blanke huid, nergens gebruind en we waren onderweg naar Zandvoort. Vanaf het oude Station Sloterdijk.
De kleur van haar, haar was, peper en zout.
Een ronde moederstip op haar wang. Verder geen enkel sproetje. Wanneer ze lacht verschijnen er lachrimpeltjes langs haar wangen en haar ogen staan op ondeugend.
Het is nog fris, dus ze draagt een Tom Boy colbert en een witte blouse. Haar lippen zijn smal en soms zelfs verborgen. Ze is een natuurtalent, zonder make-up. Haar gezicht, lang, slank en puntgaaf. Tom Boy staat haar, als geen enkele andere vrouw. Geen overdreven rondingen, terwijl je vaag toch iets van rondingen ziet, in haar blouse, is het niet overdreven. Ze is duidelijk een Alt, absoluut geen Sopraan. Ze verleidt mij. Met haar ogen en haar lach.

Op het strand aangekomen, gaan we bij de eerste opgang, naar beneden en settelen ons direct in het zand. Naast het pad en naast een paviljoen. Wanneer we direct beginnen kussen, om niet eerder op te houden, dan nadat onze ogen dichtvallen.
Ineens voel ik een koud profiel op mijn buik, waardoor ik bijna in mijn broek plas. Ik draag nog korte zwembroekjes. Pas over een paar jaar worden lange surfshorts de mode. Ze ziet iets gebeuren. We zitten tegenover elkaar en we lachen, terwijl we aan ons raketje slurpen.

Langzaam zien we in de verte dat de zon onder dreigt te gaan. We eten een patatje bij het station, maar zij eet slechts een kwart. In de trein zijn we nog ineengestrengeld en op het Centraal Station nemen we afscheid.
Wat ik niet wist, is dat ze de telefoon nooit meer op zou nemen, terwijl ik de contactadvertenties volgde.

© Hoss 17-3-2018