9. jan, 2018

Vandaag de dag deel 1: dinsdag week 2 - 2018

Ik wordt wakker. Gedroomd over vrijheid. Over reizen. Over lekkage. Wat heeft dat nu met elkaar te maken. Ik werd wakker met 'de schreeuw'.  Naar, het bekende schilderij. Duidelijk niet,  het geluid van stilte. Was het een vreugdekreet, een strijdkreet, of was het wanhoop? 

Het water stond tot aan mijn kin, terwijl ik slechts natte voeten had. Voelde het alsof ik aan het verdrinken was. Vastgebonden, was ik vrij om te gaan en staan waar ik wil, maar vastgebondn aan gewoonte en plichtplegingen, die je altijd jezelf aandoet. Zo wist ik dat het slechts een droom is, al staat de kelder wel regelmatig vol water. Waar de woningbouwvereniging alleen maar blijft dweilen en de gemeente ook niet haar vrantwoordelijkheid neemt voor de slechte drainage.

Nee, wanneer ik mij alles zou aantrekken, dan zou ik morgen niet halen. Ik prober mijn tijd zo optimaal mogelijk te gebruiken. Optimaal? Voor wie? Voor mezelf natuurlijk, dat doe jij toch ook. In mijn beleving is dat ik het fijn vind om dingen samen te doen, Dus werk je samen voor jezelf. Ik vind het leuk om dingen te delen. Delen betekent niet alleen maar dat ikzelf schrijf, maar dat ik ook lees en reageer. Dit lukt mij niet altijd. Maar probeer het wel.

Ik ga mijn veters maar strikken. De tijd vliegt voorbij. Dat moet ik, want dan ben ik ook weer sneller bij jou. Vanavond. Wat zou jij doen, als je meer tijd zou hebben op een dag? Wat doe jij met de voor jou resterende tijd? Ik ben blij dat ik alles mag doen in 24 uur en daar mijn keuzes op moet maken. Goedemorgen Nederland! Er mag gedanst worden, want het is dansdag.