27. jan, 2015

Brieven aan het UWV (de virtuele wereld)

We leven in een virtuele wereld, waarbij persoonlijk contact steeds minder tot de orde van de dag behoort. Hoe vaak wordt er niet tegen u gezegd, stuur maar een e-mail. Door het gejaag hebben we geen tijd meer voor elkaar. Terwijl ik dit schrijf besef ik dat ook ik mijn lezers zoek in de digitale wereld, via mijn eigen website die ik dan weer plaats via facebook. Toch probeer ik af en toe uit die wereld te komen en het contact op te zoeken. Iedere dag wel een keer. Dat is iets dat ik mij heb voorgenomen. Bellen, bezoekjes brengen, praten met mensen.

Hieronder een resultaat, of misschien beter, geen resultaat, maar ik ben stridvaardig. Ik heb even nagedacht  of ik dit wel zal plaatsen, omdat er schrijfwerk bij zit van anderen, zie dit als een citaat, afkomstig van een medewerker, wiens naam ik voor het fatsoen heb weggehaald. Het is namelijk geen persoonlijke vete, maar meer maatschappijkritisch richting de organisatie. Ik geloof echt wel dat de consulenten hun best doen binnen hun bevoegdheden, echter denk ik, dat dit beter kan en ik doe dan ook mijn best en laat een kans niet voorbij gaan.

 

19-01-2015     11:50

 

onderwerp

gesprek arbeidsconsulent

bericht

Goedemorgen, Vanmorgen was ik met de fiets naar werkplein gereden, voor informatie over omscholing en interesse/talententest. Ik ben nu al een half jaar bezig met solliciteren en eigenlijk merk ik dat ik ook niet meer comfortabel ben in mijn situatie, denk dat ik veel meer kan betekenen voor de maatschappij in een andere functie en daar ook beter tot mijn recht kom. Het werd me duidelijk dat ik bij de balie niet moest zijn, er stond een lange rij van mensen die allemaal een afspraak hadden. Graag wordt ik dus uitgenodigd om te praten over de mogelijkheden. Met vriendelijke groet, Hoss Wilstra

 

20-01-2015

 

onderwerp

RE: gesprek arbeidsconsulent

bericht

Geachte heer Wilstra, 

Bedankt voor uw bericht en de informatie. Jammer dat u vanmorgen niet langer bent gebleven, want wij hadden u wel degelijk vooruit kunnen helpen. Iedere dag is onze service-balie bemand met een medewerker die dit soort vragen kan beantwoorden.

Voor vragen over scholing verwijzen wij u naar www.lerenenwerkenbrabant.nl. U kunt vrijblijvend en kosteloos een afspraak met hen inplannen.

Door een Adviseur Werk wordt u na 3 maanden werkloosheid uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Daarnaast kunt u uzelf op werk.nl testen voor het juiste werk of eens een kijkje nemen bij de competentieatlas.

Hopende u hiermee tot zover voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Adviseur werk
UWV
WERKbedrijf

 

                                                                                                                    

26-01-2015 7:58

 

onderwerp

RE2: gesprek arbeidsconsulent

bericht

Goedemorgen, Bedankt voor uw antwoord. Ik zal uw tips zeker uitproberen, echter wil ik toch ook nog even mij persoonlijke visie kwijt, want het kan echt nog wel een stuk beter. De servicebalie is gigantisch onderbezet. Als werkloze probeer ik mij naast het werk zoeken op andere manieren nuttig te maken, in deze maatschappij, vandaar dat ik zuinig ben op mijn tijd. Vandaar dat ik gekozen heb voor een efficiëntere manier om mijn vraag te stellen. Verder weet ik ook dat er mensen zijn die nog meer hulpbehoevend zijn dan ik, zij weten de weg op internet echt niet te vinden, enerzijds omdat zij geen PC of iets dergelijks hebben en anderzijds, omdat ze ook niet weten hoe of het werkt. Dit hoeven ze ook niet. Waarom zou een schoonmaker verstand moeten hebben van de virtuele anonieme wereld. Daar wringt nu echt de schoen. We worden gedwongen om te leven in een anonieme virtuele wereld, waarin we echt niet geholpen worden of iemand ook echt niet kunnen helpen. Ik hoop dat u hier over nadenkt en dit meeneemt naar uw leidinggevende en beleidsmakers, zodat er een gezondere mix ontstaat tussen het gebruik van internet voor registratie en persoonlijke hulp. Ik zal u laten weten wat mijn ervaringen zijn met de door u gegeven tips. Met vriendelijke groet, Hoss Wilstra

 

 

onderwerp

RE: RE2: gesprek arbeidsconsulent

bericht

Geachte heer Wilstra,

Bedankt voor uw reactie.
U kunt ten alle tijden uw vragen, mededelingen en wijzigingen doorgeven via de werkmap.
Dit is wellicht voor u ook de makkelijkste en kortste weg naar uw vragen.
Voor mensen die niet digi-vaardig zijn, hebben wij uiteraard ook onze persoonlijke hulp op ons Werkplein.
Wij zullen onze dienstverlening continue blijven verbeteren.

Met vriendelijke groet,
Adviseur werk

 

Ter afsluiting wil ik zeggen dat ik de laatste brief meerdere malen heb doorgelezen. Er zit ook wel iets van hoop in. Ik heb wat problemen met de term digi-vaardig. Juist dat is waar het mij om te doen is. Eigenlijk wil ik niet naar een wereld met mensen die allemaal digi-vaardig zijn, sterker nog, al ben je het, ik wil juist het persoonlijk contact stimuleren. Gewoon, omdat ik daar behoefte aan heb. Omdat ik denk dat je met persoonlijk contact meer kan bereiken dan via de anonieme virtuele wereld. Anderzijds ben ik er ook van overtuigd dat we via de digitale wereld wel efficiënter kunnen zijn, zodat we ook gericht persoonlijk contact kunnen hebben. Daarover zal ik later meer vertellen, want mijn reis tussen de werelden is nog lang niet voorbij.